Régebben elég sokat sportoltam: néptáncoltam, jártam aerobikra, középiskolában pedig kortárs táncra jártam, kipróbáltam a zumbát is, és a konditermet is rendszeresen látogattam, ahogyan az egyetemi évek alatt is. Már a kezdetekben sem volt túl jó a térdem, és ez a későbbiekben csak fokozódott, ezért igyekeztem minél jobban kímélni, de egyszer annyira megfájdult, hogy onnantól kezdve felhagytam a sporttal. Évekig nem mozogtam intenzíven, és persze ez a kondíciómon elég sokat rontott, úgyhogy úgy éreztem újra bele kell, hogy vágjak. A térdem azóta is problémás, így leginkább a torna volt az, ami szóba jöhetett. Ehhez pedig kialakítottam otthon egy kis „kondi sarkot”.

Meglepően sok eszköz kell a tornázáshoz is: gumiszalag, sztepp lépcső, súlyzók stb. Úgyhogy, a tárolás miatt be kellett szereznem egy olyan polcot, ami nagyobb súlyt is elbír. Így leltem rá a SALGÓ POLC | RackingLog polcrendszerére.

A SALGÓ POLC | RackingLog polcrendszer összerakása nagyon egyszerű, mert nem kell csavarozni egyáltalán, és ahogyan a weboldalukon is írják, csak egy gumikalapács kell hozzá, na meg egy kesztyű a biztonságért. Ettől pedig nem csak, hogy egyszerűbb is összerakni, de gyorsabb is, mert értelemszerűen nem kel vesződni sem csavarhúzóval, sem pedig a csavarokkal. Nem tudtam, hogy ezeket máshogy is össze lehet rakni, mert az üzletekben mindig csavarozva vannak az ilyen polcrendszerek.

Több méretben is elérhetőek ezek a salgó polcok, de nekem elég volt a 200 cm-es magasság is, mert annyira sok edző cuccom azért nincs, hogy még ennél is nagyobb kellett volna. Mélységben már nem a legkisebb kivitelt választottam – ami egyébként 32 cm -, mert jó, ha van azért pakoló felület.

Van lehetőség több kiegészítő megvásárlására is, de nekem ezekre nem volt szükségem. Ezek leginkább akkor hasznosak, ha az ember rendszerezve akarja rajta tárolni a dolgokat, és azt gondoltam, hogy például választófalak nélkül „konditermesebb” hatása is lesz az egésznek, ami egy kicsit még motiválhat is.

A rackinglog.hu oldalán lehet kérni a SALGÓ POLC | RackingLog polcrendszerre árajánlatot, egy online űrlap kitöltésével, aminek beküldése után mihamarabb felveszik az ügyféllel a kapcsolatot. Észrevettem, hogy az összeszerelésben lehet segítséget kérni, ami azt jeleni, hogy ők maguk a kiszállítás helyszínén összerakják a polcot. Annak ellenére, hogy nem nehéz összerakni, én mégis úgy gondoltam, hogy élnék ezzel a lehetőséggel, mert hát, biztos, ami biztos alapon, az a tuti, ha olyan emberek szerelik össze, akik értenek is hozzá, én pedig nem igazán szeretek így kísérletezgetni. Meg hát, nem is akartam még véletlenül sem kárt tenni benne, bár ez nem valószínű, hogy lehetséges lenne.

A honlapon egyébként vannak letölthető anyagok is, például egy segédlet is van fent ezeknek a polcoknak az összerakásához, amiben lépésről lépésre, illusztrációkkal tarkítva bemutatják, hogy hogyan is kell összeszerelni. Az alapján egyébként tényleg nem tűnik túl bonyolultnak.

Minden itt kapható polcrendszerre természetesen van garancia is, aminek ideje attól függően változik, hogy melyik polcrendszert választottuk; mert, hogy nem csak ez az egyfajta polcrendszer van, hanem több tárolásra alkalmas berendezés közül lehet választani. Vannak nagyobb és professzionálisabb darabok, például nagyobb raktárak vagy irattárak számára is.

Mindenesetre én személy szerint nagyon elégedett vagyok a választásommal, már csak azért is, mert ezek a fémből készült salgó polcokat egyszerűen lehet tisztítani, ami nekem nagyon fontos, mert nem bírom a port. Arról pedig nem is beszélve, hogy megpakolva az edzős cuccokkal, tényleg van egy konditerem feelingje. Már csak ki kellene raknom tükrökkel a szoba egyik falát, és nem is lenne különbség a szoba és egy valódi kis konditerem között.