Az elmúlt pár hónapban különösen nagy igényem lett arra, hogy otthon is mozogjak, mivel a karantén ideje alatt nem lehetett kimozdulni. Az összes uszoda, konditerem és sportközpont zárva volt, így muszáj volt más alternatívát találnom. Szerencsére a házunk melletti parkban nem olyan régen építettek ki futópályát, és ez még belefért abba a kategóriába, ami miatt elhagyhattam a házat, különösen, mivel csak a szomszéd parkba mentem le, 50 méterre a lakásomtól.

A másik nagy kedvencemmé ez alatt a furcsa időszak alatt a jóga vált. Rengeteg videó van fent az interneten, szuper instrukciókkal ellátva, ami alapján kényelmesen lehet végezni a gyakorlatokat. Ezen kívül számos jóga központ és jóga oktató tette elérhetővé a szolgáltatásait online, élő videón keresztül. Rendeltem is egy jóga matracot magamnak, és csatlakoztam egy csoporthoz, ahol minden nap ebédidőben lehet becsatlakozni a videó hívásba, és evés előtt még egy kicsit megmozgatni, kinyújtani magunkat. Az egészben a legviccesebb, hogy a hívásban mindig minimum öten-hatan részt vettünk és így egy közösséggé formálódtunk. Szoktunk is beszélgetni az órákon kívül is, és most, hogy már nem érvényesek a járványügyi korlátozások, személyesen is tudtunk találkozni.

A találkánk alkalmával az egyik lány megemlítette, hogy a munkahelyén egy csapatépítő tréninget terveznek, és mivel mindenki ki van már éhezve a szabadtéri programokra a több hónapnyi bezártság után, a főnök a Balaton mellett szeretné megtartani a csapatépítőt. Ez a terv nagyon meglepett, mert én még nem vettem részt csapatépítő tréningen (csak csapatépítő bulin), és nagyon megtetszett a balatoni csapatépítés játékok ötlete, úgyhogy ki is kérdeztem róluk a lányt, aki felhozta ezt a témát.

Az ő csapatuk azt tervezi, hogy nem fogják sajnálni a pénzt, és megjutalmazzák magukat, miután sikeresen átvészelték a karantént, és minden lehetőséget kihasználnak, amit csak kínálni tud a szervező. Ráadásul két új kollégával is gazdagodtak, így velük is jobban megismerkedhetnek. Így tehát a napot a siófoki kikötőben fogják kezdeni, ahol vitorlással indulnak egy kis kirándulásra, majd ezt követően SUP deszkás ügyességi versenyeket is kipróbálnak majd. De az indulás állítólag Balatonfüredről, Tihanyból, vagy akár Balatonkeneséről is megoldható lenne, mivel elég rugalmasak. Aki pedig nem szeretne bemenni a vízbe, annak is lesznek programok biztosítva. Ők quados túrára mehetnek el, ami szintén nagyon izgalmasan hangzik.

Egyébként akinek sem a vitorlázás, sem a SUP deszkás versenyek ötlete nem tetszik, azok választhatnak sárkányhajózást, vagy csapatos evezést is, ahol szintén ki tudnak próbálni számos csapatos ügyességi és gyorsasági versenyt, valamint mindezt balatoni fürdőzéssel köthetik össze. Tehát a csapatépítő tréningből egy mini nyaralást lehet kihozni a kollégákkal, és ezalatt még jobban össze is csiszolódnak.

csapatépítés játékok

Ha valaki csak azért nem akarna bemenni a vízbe, mert nem érzi magát biztonságban, annak sem kell félnie, ugyanis a szakképzett vízi mentő jelenléte is garantált. Sőt, még attól sem feltétlenül kell tartaniuk, hogy mi lesz a csapatépítő tréninggel, ha rossz időt fognak ki. A szervező ugyanis erre az esetre ugyanúgy vállalja csapatépítő játékok lebonyolítását, csak éppen beltéren. Nyilván kicsit csalódott lennék én is, ha az időjárás miatt nem tudnék részt venni ezeken az izgalmas szabadtéri programokon, de még mindig jobb egy zárt térben megtartani a csapatépítőt, mint végül az utolsó pillanatban lemondani.

Azt is elmesélte az edzőtársam, hogy nem csak játékos csapatépítő tréningek, hanem egyéb balatoni programok szervezését is vállalja a programok szolgáltatója, így akár legénybúcsút, leánybúcsút, évfordulót, vagy konferenciát is tudnak nekünk szervezni a Balatonra, csodás környezetben, mindig odafigyelve arra, hogy rossz idő esetében is biztosítva legyen a szórakozásunk. Aki pedig egyszerűen csak kikapcsolódni szeretne, az választhatja az éjszakai horgászatot, vagy privát vitorlás kirándulást is. Láthatóan a programok tárháza eléggé széles.

Most, hogy már megtehetem, és mehetek ide-oda, lehet, hogy a barátokkal én is megszerveznék egy ilyen aktív tóparti programot, és nem kizárt, hogy én is pont az edzőtársam által említett szervező szolgáltatásait fogom igénybe venni.