Éppen most igyekszem eladni a régi lakásomat, hogy egy nagyobbra cseréljem. Az ügyvéd emlékeztetett, hogy az adásvételihez egy energetikai tanúsítás is kell, így hát utána jártam a dolgoknak. Ez eléggé leszívott szellemileg, és a minap edzés közben azon gondolkodtam, hogy mi lenne, ha személyekről is készülne egy-egy tanúsítás, amely, az ingatlanokkal ellentétben, nem azt méri, mennyire környezetbarát az adott illető, hanem hogy mennyire fitt, illetőleg, hogy mennyire kimerült.

Ha rólam lenne szó, a napokban biztos a legutolsó, a JJ kategóriába kerülnék, ezen tanúsítvány bemutatásával pedig a főnököm szabadságra küldhetne a tengerpartra, feltöltődés címszóval, mert a kimerültségem káros lehet a környezetemre. Szép is lenne, de most csak az edzés van, amivel kiszellőztethetem a fejem, és a mindennapi stressztől kicsit megszabadít.

Amíg nem akartam házat eladni, nem is tudtam, mennyi papírmunkával és idegeskedéssel jár. Például, a már említett energetikai tanúsítványt előállító cégek ajánlatai között is böngészni kell, ami nem is lenne megterhelő, ha időmilliomos lennék. Végül aztán találtam egy oldalt, amely elég szimpatikus, és kedvező áron dolgoznak. Van egy letölthető kalkulátor az oldalon, amelynek segítségével ki tudom számolni, hogy az én esetemben mennyibe fog kerülni a tanúsítvány előállítása, ha a táblázatban esetleg nem találtam meg.

Ha ti is hasonló cipőben jártok, és nincs időtök vagy kedvetek a sok cég kínálatát átnézni, akkor ezen a linken találjátok meg azt az oldalt, amelyről beszéltem:
https://e-tanusitas.eu/energetikai-tanusitvany-arak

Most, hogy a napi jó cselekedetem megvolt, és megspóroltam a sorstársaim értékes idejét, feltornázom magam AA++ kategóriába. Jó sportolást mindenkinek, és sok sikert a lakáseladáshoz!