Edzés után mindig beülök a kondi büféjébe és harapok pár falatot, megiszom a fehérje shakemet és olvasgatok egy kicsit, vagy beszélgetek a többiekkel, amikor éppen nem egyedül vagyok. Sokszor csak random módon kezdek el valamivel foglalkozni, szembejön egy cikk a neten és aztán magamtól tovább olvasok abban a témában, vagy épp valakivel történik valami a közvetlen környezetemben és ennek kapcsán indul el az agyam egy irányba. Így keveredtem oda is, hogy futómű javítás árak, vagy egyáltalán autószerelős témák.

Az egyik ismerősömnek volt szüksége az utóbbi időben ilyen szolgáltatásokra, úgyhogy vele beszélgettem erről egy kicsit bővebben. Ő hozta szóba a Méta Autószervizt, ami a 19. kerületben található a Méta utcában, Budapesten. Először csak egy kopogó hangra lett figyelmes, aztán miután ez csak folyamatosan romlott és romlott, úgy döntött, hogy nem halogatja tovább a dolgot és megpróbál megoldást keresni az ügyben. Így keveredett a Méta Autószerviz oldalára, a www.metaautoszerviz.hu oldalra. Itt aztán mindent meg lehet találni tételesen arra vonatkozólag, hogy milyen munkálatokat mennyiért végeznek el. Ha tehát valaki attól tartana, hogy nem tudja mennyibe kerül a javítás ezért nem szívesen viszi el a járgányt, az meg tudja nézni előre.

A Métánál olyan tételek vannak, hogy talán még a laikusok számára is ki lehet szedni, hogy éppen mi történhet az autóval a javítás során. A futómű javítás árak a következő módon alakulnak ennél a szerviznél. Szükséges lehet többek között a torziós rugók cseréje. Ennek két kategóriája van az árazást illetően, amelyeknek megfelelően vagy 47 900 forinttól, vagy pedig 59 900 forinttól kedzdődően van lehetőség ezeket a javításokat eszközölni. Az is előfordulhat, hogy spirál rugót kell cserélni. Ezt valamivel olcsóbban lehet megúszni, darabját már 15 000 forintért kicserélik nekünk a Métánál.

Itt jegyezném meg azt a fontos dolgot, hogy azokat az alkatrészeket, amelyekből eleve kettő van, tehát lehet őket párosnak nevezni, azokat mindenképpen párban, egyszerre kell cserélni, függetlenül attól, hogy éppen melyikkel van probléma. Erre azért van szükség, mert ha valami meghibásodik, akkor nem tudja jól ellátni a feladatát és a rá eső terhelés is a másik ugyanilyen alkatrészre esik. Ezért valószínűleg az is károsodik a folyamat során, tehát azt is ki kell cserélni.

Stabilizátor pálcát is szükséges lehet cserélni, ami 10 700 forintba kerül. Továbbá lengőkarokat is kellhet cserélni egy idő után, aminek az ára óradíjban van megszabva. Ennek az ára óránként 11 900 forint a Métánál. Toronycsapágy csere is szóba jöhet, aminek 17 900 forint az ára egy darab esetén.

Természetesen nem csak a futómű javítás árak, hanem minden más jellegű szolgáltatásra is megtalálható a weboldalon a részletes ár lista. Ezeket kivétel nélkül megtalálhatjátok a metaautoszerviz.hu oldalon a megfelelő lapfülek alatt. Ha gyorsan van szükségetek megbízható segítségre, akkor a Méta Autószerviz a 19. kerületben remek választás.