Ugyan sok minden zajlik most a világban, engem jelenleg mégis a saját cégem jóléte az, ami leginkább izgatott. Valószínűleg ezt az edző partnereim is észrevették, mert egyik edzés után az öltözőben megkérdezték, mi nyomaszt. Ugyan nem szeretem kiteregetni a személyes vagy üzleti dolgaimat, úgy éreztem szükségem van egy külső szemlélő véleményére, esetleg tanácsára, ha van egyáltalán. Így kaptam meg a topcegalapitas webcímét, ami aztán ír lett a gondjaimra.

Először is, ahogy az a nevükből is látszik főleg fiatal cégalapítók a demográfiai célpontjuk. Épp ezért írtak egy általános szöveget, amelyik bármilyen vállalkozáshoz betudható, de van külön Bt. és Kft. alapításos fül is, ahol az ezekhez tartozó procedúra részleteit írják le árazással és mindenféle hasonló jóval. Fontos megjegyezni, hogy ha székhely szolgáltatással együtt alapítanál céget (mindegy milyet, Bt.-t vagy Kft.-t) elengedik a cégalapítás árát, és csak a székhelyszolgáltatásért kell fizetned. Azt már te döntheted el, a felkínált két lehetőség közül, melyik székhelyet szeretnéd igénybe venni, már ha egyáltalán szeretnéd. Ugyan mindkettőnek meg van a maga haszna, végső soron csak a céget irányítók tudják meghatározni, nekik mik a szükségleteik.

topcegalapitas

Amint kiderült a  cégmódosítás nem is olyan egyszerű mint képzeltem. Nekem erre a szolgáltatásukra volt szükségem, mert sajnos az egyik tulajdonod társam elhunyt, és a cég érdekében új személyt kellett kineveznem a helyére, ami természetesen egy ilyen manőverrel járt. Ennél a cégnél négy lehetséges választás van, ha cégmódosításról van szó. Az első kettő változat az egyszerűbb cégmódosításokra vonatkozik. Ezeknek az esetében egy egy alkalmas megjelenés elegendő. Míg kapcsolatban vagytok közösen előkészítitek a szükséges adatokat ezek alapszintű változtatásoknak számítanak. A másik egyszerűbb cégmódosítás, ami díjban is megnyilvánul, ha tagot akarnánk hozzá adni a céghez vagy cserélni szeretnénk, ez kellett nekünk/nekem. Ez egy picit drágább árkategória, mint az előbbi, de nagyjából azonos idő intervallum alatt beiktatható, mint az alapszintű változtatások.

A másik két nagyon hasonló szolgáltatás még tartalmazza a székhely módosítást is. Ezek ezért is kerülnek láthatóan többe az előző opcióknál. Egy vállalkozás szempontjából a legkedvezőbb, és épp ezért legdrágább, de korán sem túl drága, opció az újlengyeli székhely. Ezen a területen ugyan is a topcegalapitas tudja biztosítani, hogy a vállalkozás IPA mentességet kapjon, így nem kell fizetnünk. Ez is egy nagyon vonzó opciónak tűnt nekem, de végül elvetettem. A másik esetleges székhely, amit intézni tudnak Budapesten lenne, itta konkrét helyből lehet válogatni. Ennek a keretében IPA-t kellene fizetni, viszont már csak az elhelyezkedésével sokat tud segíteni egy vállalkozásnak, ha Budapesti székhelye van.

Ha esetleg felvilágosításra szorulnál, mert összezavarodtál, el vagy veszve a sok információ halmaz között, megéri legörgetni minden szekciónál a gyakori kérdésekhez. Ott talán megtalálod a választ a legsürgetőbb kérdésekre, amik megfogalmazódtak benned. Ilyen lehet például, hogy egyedül vagy több emberrel indíthatsz-e csak vállalkozást, mennyi kezdőtőke szükséges a megalapításhoz, milyen szabályoknak kell megfelelni egy cégnek, és hasonlók. Ha még ezek mellett is akadnak megválaszolatlan kérdéseid, esetleg pont az egyes szolgáltatásokkal kapcsolatos kimondott kérdésekre szeretnél választ kapni, még mielőtt nyélbe ütnétek az üzletet, keresd fel az ügyfél szolgálatukat. Őket a weboldal alján található telefonszámon tudod őket elérni a feltüntetett nyitvatartási időn belül.

Szóval az opciók sokoldalúak, és mind szabadon áll a vállalkozni kívánó személy, cég előtt. Az én problémámat nagyon hamar meg is oldották. Abban biztos vagyok, hogy az elérhetőségüket még megtartom. Ugyan most székhelyre nem volt szükségem, de ki tudja, mit hoz majd még a jövő. Az ilyen ajánlatokat jobb észben tartani.