Az egészséges és aktív életmód híve vagyok. Ez persze nem volt mindig így. Évekkel ezelőtt még túlsúlyos egyetemista voltam, aki még a sarokig is autóval járt. A szüleim ugyanis jómódúak és vettek nekem egy kocsit a 18. születésnapomra. Az egyetemen viszont én nem tettem különbséget az emberek között, mindenkivel elmentem gyorsétterembe, kávézni és sörözni, valamint a dohányzásra is rászoktam, mert körülöttem mindenki ezt csinálta.

Egyszer láttunk a barátaimmal a moziban egy amerikai filmet, ami arról szólt, hogy mi történik, ha valaki egy hónapig csak gyorsétteremben eszik. Nagyon megrémisztett a kísérlet eredménye, ezért még aznap vettem bérletet egy edzőterembe és megkezdtem az életmódváltást. A mozgás nagyon jót tett, mivel amellett, hogy elkezdtem fogyni, sokkal energikusabbnak is éreztem magam. A vizsgaidőszak végén mindenki más mosogatórongynak nézett ki, de nekem volt elég energiám végigcsinálni kimerülés nélkül, és még a teljesítményem és a koncentrációs készségem is javult a táplálóbb ételek fogyasztása, valamint az aktív mozgás hatására.

Éppen ezért nehéz volt, amikor egy baleset következtében hosszabb ideig nem tudtam edzeni. Egy barátom azt javasolta, hogy a lábam gyógyulásáig kössem le magam valamilyen kézműves tevékenységgel. A pipereporta.hu például oktatóvideókkal is rendelkezik, ezért akkor is bele tudok vágni ebbe a tevékenységbe, ha korábban még sosem próbáltam. Ráadásul a termékek mellé is oda van írva sokszor, hogy hogyan és mennyit használjunk, így pedig nehéz lesz elrontani.

Addig valóban azzal sem igazán voltam képben, hogy mi is valójában a szappan alapanyaga, de nem akartam unatkozni otthon, úgyhogy gondoltam, adok egy esélyt a dolognak. Először csak a pipereporta.hu oldalon található videókat néztem meg. Ezekből számos új információval gazdagodtam a szappankészítés terén. Bár a szappan alapanyaga általában adott, onnantól kezdve már tényleg minden a fantáziánkra van bízva, mivel tehetünk hozzá bármilyen színezőt és illatanyagot, ha szeretnénk. A pipereporta.hu-nak mindezekből számos terméke van, úgyhogy sokszor nem egyszerű a választás. De nem is nagyon kell ezt túlgondolni, mert akármit is választunk, abban biztosak lehetünk, hogy jó minőségű áru fog érkezni hozzánk.

Ha már nagyon kezdünk kifogyni az ötletekből, érdemes felkeresni a blogot a webáruházban új inspirációkért, illetve az akciós és nemrég óta kapható termékeknek is külön kategóriája van. Ezeket ajánlott rendszeresen megnézni, ha szeretjük a változatosságot.

A megrendelésünket egyébként tetszés szerint kifizethetjük készpénzzel vagy bankkártyával a választott átvételi mód függvényében. Én úgy döntöttem, személyesen fogok bemenni a Pesterzsébeten található üzletbe átvenni a már előkészített termékeket – előtte értesítést kaptam, amikor összerakták a csomagomat – mivel még mindig számos kérdésem volt, amelyeket a boltban fel tudtam tenni az alkalmazottaknak. Ők mindenre kedvesen válaszoltak, de a honlapon e-mail cím és más elérhetőségek is fel vannak tüntetve, tehát többféle módon is kapcsolatba tudunk lépni a pipereporta.hu-val.

A kapott termékekkel teljes mértékben elégedett voltam. Bár kezdetben kicsit sokáig tartott az első szappanom elkészítése az oktatóvideó alapján, nagyon meg voltam elégedve a végeredménnyel. Később már gyorsabban dolgoztam, mégis egyre hosszabb és hosszabb időt töltöttem a kézműveskedéssel. A barátaim azt írták, hogy már nagyon várnak vissza az edzőterembe, ahol korábban volt, hogy heti 3-4 alkalommal is összefutottunk. De azt hiszem, a túl sok edzés is káros, a kreativitásunk megélése pedig ugyanúgy fontos. Mostantól kezdve a pipereporta.hu böngészése és a szappankészítés is az életem része lett, így ezekre is igyekszem majd kellő időt szakítani.