Nemrég bővítettük a házunk, mert már nem igazán fértünk benne, és végre sikerült rávenni a férjem, hogy a garázsrészt is nagyobbítsuk meg, és rendezzünk be egy konditermet otthonra. Én nagyon szeretek mozogni, viszont edzőterembe nem szeretek járni, mert nem ismerem eléggé a gépeket ahhoz, hogy össze tudjak magamnak rakni egy edzést, bevallom, trénerre nem szeretnék költeni, csoportos órákra nem szívesen járnék. Otthonra viszont szívesen beszereznék néhány súlyzót, egy-két egyszerűbb gépet, és máris meg lehetne a sok utazás, készülődés nélkül oldani otthon az edzéseket. Szerencsére a férjemnek is régi álma egy otthoni edzőterem, ezért nem volt túl nehéz rávenni arra, hogy pár négyzetméterrel nagyobb térben gondolkodjunk a felújításkor.

napelem rendszer

Mivel a felújításnak köszönhetően jóval nagyobb lett a tetőszerkezet, illetve ugye renováltuk azt is, komolyan elgondolkodtunk rajta, hogy napelem rendszert fogunk telepíttetni rá. Tulajdonképpen már régen is szerettünk volna napelem rendszert a házunkra, mert mindketten fontosnak tartjuk a környezetvédelmet, és fel is vettük a kapcsolatot egy céggel, ám sajnos a helyszíni felmérés alkalmával azt állapították még, hogy a tetőszerkezetünk nem elég teherbíró, hogy az igényeinket kielégíteni képes napelem rendszer biztonságosan telepíthető legyen rá. Mivel az egyéb megoldásokkal nem igazán szimpatizáltunk, és mivel egyébként is tervben volt már a felújítás, úgy döntöttünk akkor, hogy egyelőre lemondunk a napelem rendszerről. Szerencsére ez a lemondás nem igazán tartott sokáig, úgyhogy a felújítás után ismét felvettük a kapcsolatot a Pentele Solar nevű céggel, ugyanis ők voltak azok, akiket először is hívtunk, és annak ellenére, hogy végül nem sikerült napelem rendszert telepíteni a házra, nagyon meg voltunk elégedve velük. Gyorsak, segítőkészek, professzionálisak voltak.

Teljesen meglepődtem, hogy egyébként az egyeztetett időpontra ugyanaz a kollégájuk jött ki, mint múltkor is, és ráadásul emlékezett is ránk. Egy kicsit elbeszélgettünk arról, hogy mennyire csalódott voltam, mikor nem sikerült az első kísérlettel napelem rendszer tulajdonosává válni, és hogy mennyire remélem, hogy jelen állapotában megfelelő lesz a tetőszerkezet.

A felmérés igazán rövid ideig tartott, és végül mosolyogva állt elő a szakember, hogy megnyugodhatok, mindent megfelelőnek talált. Persze gondoltuk is, hogy most már az lesz, a férjem mondta a vállalkozónak, aki a házfelújítást végezte, hogy a tetőnél mindenképp figyeljenek arra, hogy a teherbírás, dőlésszög meg miegyéb megfelelő legyen majd egy napelem rendszer telepítéséhez. Nagyon elégedettek voltunk, hogy így már minden megfelelt, és izgatottan vártuk a Pentele Solar árajánlatát, de biztosak voltunk benne, hogy nagyon elrugaszkodottaknak kell lenniük ahhoz, hogy ne fogadjuk el. Ámde nemhogy elfogadható volt az ajánlatuk, hanem nagyon is elégedettek voltunk vele, gondolkodás nélkül bólintottunk rá.

Az ezután következő nehezebb fázisban sem hagyott a Pentele Solar magunkra: a papírmunkát is segítettek végigvinni az adott hivatali szerveknél. Végül alig néhány hét múlva a folyamat elindítása után már egyeztettük is az időpontot a napelem rendszer telepítésére. Nagyon elégedett vagyok a munkájukkal, imádom a napelem rendszerünk, azóta is kifogástalanul működik, és már el is kezdte visszafizetni az árát, hiszen azóta, hogy megvan, érkeznek a 0 forintos villanyszámlák.