Egészen idáig gyermekkoromtól kezdve egy kisebb városban éltem. Ott a szüleimnek van egy hatalmas házuk, szintén szép nagy kerttel – ezeknek a fenntartásában, tisztán tartásában, és a kert megművelésében mindig segítettem nekik, amíg még otthon éltem. Ezzel, és persze azzal, hogy napi szinten el tudtam járni futni egy kellemes környezetben tiszta levegővel és csendes kis utakkal ellátva, meg is volt az elegendő testmozgás számomra, amivel meg tudtam tartani az alakomat.

Idén szeptemberben azonban elköltöztem otthonról, mivel a fővárosban kezdtem el az egyetemi tanulmányaimat. Itt egy panel lakásban élek a belvárosban, a lakás pici, így a tisztán tartása sem kerül nagyobb erőfeszítésbe. Mivel itt a belvárosban nagyon nagy a nyüzsgés, az utcák mindig tömve vannak emberekkel, és a levegőt sem mondanám éppen jó minőségűnek, így futni sem volt már úgy kedvem eljárni. Így hát a testmozgás lassanként pár hónap alatt kikopott az életemből sajnos. Azonban észre kellett vennem, hogy ezáltal feljött rám egy kis felesleg, és így már nem tetszettem saját magamnak a tükörben, a régi ruháim nem voltak rám jók, és a rokonoktól olyan kérdést is kaptam már az alakom miatt, hogy esetleg terhes vagyok-e, ami természetesen nagyon nem esett jól. Emiatt kezdtem el edzőterembe járni Budapesten. Amíg otthon jártam futni, a telefonom mindig a zsebemben volt, mert ott ugye nem is tehettem máshová, itt viszont vannak a gépeken erre külön telefontartók – bár ezt én nem találtam kényelmesnek a fülhallgatóm zsinórja miatt, és továbbra is maradtam a szokásos megoldásnál, hogy a zsebemben hagytam edzés közben a telefonomat. Arra viszont nem gondoltam, hogy azért ezek a gépek jobban átmozgatnak, mint egy egyszerű futás, így a telefonom sincs akkora biztonságban ott a nadrágzsebben.

Történt ugyanis, hogy egyik edzés alkalmával éppen a lépcsőgépet használtam, és nagyobb fokozatra állítottam, tehát gyorsabban, szinte futva lépcsőztem, a telefonom pedig kiesett eközben a zsebemből.

Ez egy elég szerencsétlen esetnek bizonyult, mivel a képernyő úgy, ahogy van ripityára tört. Még ugyan használható volt valamennyire, de szinte semmi sem látszott már rajta, így rögtön tudtam, hogy a mobiltelefon kijelző cseréje vár rám.

Amint hazaértem, elkezdtem keresgélni a neten, hogy hogyan vagy hol lehetne orvosolni ezt a problémát.

Hamar bele is botlottam az lcdfix.hu oldalba, ami nagyon ígéretesnek tűnt már első ránézésre is. Nézelődni kezdtem hát az oldalukon, ahol rögtön meg is találtam, amit kerestem, hiszen ahogy a weboldalt megnyitjuk, a legfelső sáv legelső pontja a “kijelző csere” nevű opció. Ezen belül ki tudtam választani, hogy milyen fajta telefonra kellene alkalmazni nálam a mobiltelefon kijelző cseréjét (Xiaomi), ha pedig erre rákattintottam, akkor ott azt is kiválaszthattam, hogy ezen a márkán belül pontosan milyen típusú telefonom van. Nagyon örültem, hogy még az árak is fel vannak tüntetve minden típusra, így kalkulálhattam előre a pénzemmel, és biztos lehettem abban, hogy nem fog meglepetés érni, amikor elviszem hozzájuk a telefonomat. Hasznosnak találtam azt is, hogy a különböző típusok alatt egy rövid leírást is találunk arról, hogy mikor szükséges a mobiltelefon kijelző cseréje vagy javítása, hogy miért ajánlott a xiaomi mobiltelefon kijelző cseréje, illetve még lejjebb görgetve a legfontosabb tudnivalókat is megtalálhatjuk: választ kapunk a leggyakrabban feltett kérdésekre, például, hogy mennyi időt vesz igénybe átlagosan egy ilyen procedúra, és megkönnyebbülve tapasztaltam, hogy nagy valószínűség szerint nem kell majd otthagynom a mobilomat, hiszen általában egy óra alatt készen is vannak egy ilyen cserével.

Ezen kívül nagyon tetszett még, hogy a szerviz egyébként az Allee-ban helyezkedik el, ami Budapesten belül nagyon könnyen megközelíthető helyen található, illetve nagyon pontosan le van írva az oldalon, hogy az Allee épületén belül hol találjuk meg őket – ami nekem nagy könnyebbséget jelent, mivel friss budapesti lakosként még nem ismertem elég jól ki ezeket a hatalmas bevásárló központokat, így gyakran előfordul, hogy eltévedek ezekben, ha valamilyen konkrét üzlete vagy szolgáltatást keresek, viszont ez most szerencsére a pontos leírás miatt nem lesz akadály.

Én tehát mindenképpen az ő szolgáltatásukat fogom igénybe venni, és ha bármi problémátok akad a telefonotokkal, vagy akár más elektronikus eszközötökkel kapcsolatban, akkor azt ajánlom, tegyetek ti is így! Forduljatok az lcdfix.hu szolgáltatásaihoz bizalommal!