Több kutatás is igazolta már, hogy a nagytakarítás felér egy jó kis edzéssel. Ezt én is tapasztaltam, amikor még egyetemista koromban a suli mellett takarítónőként dolgoztam. A nap végére csorgott rólam a víz, és szerencsére nem is híztam el, pedig egy-egy ilyen után már egyáltalán nem volt kedvem konditerembe menni.

Pedig mégiscsak jól jártam, amikor végül az edzőterem felkeresése mellett döntöttem. Itt ismertem meg ugyanis a férjemet, aki szintén tanulmányai mellett személyi edzősködött. A diploma megszerzése után végül közös céget alapítottunk, ahol előbb-utóbb felmerültek a takarítás megszervezésével kapcsolatos kérdések is.

Mivel én korábban végeztem már ilyen jellegű munkát, tudtam, hogy a takarítók leterheltsége a cég egész munkamoráljára ki tud hatni. Szerettünk volna korrekt feltételeket biztosítani a személyzet részére. Ezért az egyik intézkedés az volt, hogy a fizetés mellé havonta ajándék kondibérletet kaptak, a másik pedig az, hogy megszavaztuk az általuk javasolt Ráülős takarítógépek beszerzését. Ez a beruházás végül a greenwaykft.hu-nak köszönhetően valósult meg bérleti szerződés keretein belül.

Először is arra voltam kíváncsi, hogy milyenek azok a Ráülős takarítógépek. A cégek között a férjem már korábban elkezdett szelektálni, és szerinte a greenwaykft.hu volt a legjobb a referenciái alapján, ezért nekem már csak az ő honlapjukat mutatta meg. Ezt viszont nagyon jól tette, mert ott rengeteg kép volt feltéve a takarítógépekről. A Ráülős takarítógépek egész kényelmesnek tűntek. Azt hiszem, láttam is már ilyet korábban, de sosem használtam. Pedig sokkal kellemesebb lett volna ülve végezni a munka nagy részét ahelyett, hogy ide-oda szaladgál az ember a nehéz takarítóeszközökkel.

A honlapot böngészve a gépek adataihoz is könnyedén el tudunk jutni, ezek alapján pedig már könnyen ki is tudtam kalkulálni, hogy nagyjából mire és miből hány darabra lesz szükség. A férjem a plusz költségek miatt kezdett aggódni. Nyilván lesz bérleti díj, de mi a helyzet az üzemeltetéssel, és mi történik, ha valamilyen váratlan helyzet adódik, például meghibásodik egy készülék?

Úgy döntöttünk, hogy ezeket a kérdéseket már közvetlenül a greenwaykft.hu-val fogjuk megvitatni. Könnyen el tudtuk érni őket, és ajánlatot is adtak. Ebben az szerepelt, hogy nekünk a bérlet díjat kell fizetni, az üzemeltetéshez köthető terheket átvállalják. A fizetendő összeg pedig egy esetleges szerelői kiszállás kiadásait is fedezi, nem kell ennek a pluszköltségnek az elszámolásával feleslegesen bajlódni. Így is eléggé idegessé tud válni az ember egy ilyen helyzetben, ha bizony nem alakul minden a terv szerint. Ezért a greenwaykft.hu is törekszik arra, hogy ilyenkor a lehető leggyorsabban küldjön valakit, aki segít elhárítani a problémát.

Megköszöntük nekik a sok segítséget, és hamarosan meg is született a megállapodás az eszközök bérbevevéséről. Izzadjanak a takarítóink az edzőteremben, de ne munka közben kelljen panaszkodniuk a megterhelő feladatok miatt!