Már egy ideje beszéltük a barátommal, hogy ideje lenne eljárni páros edzésre – legalább egymást is motiválnánk -, de aztán egész nyáron húzódott a dolog. Nem is voltunk itthon sokat, amikor igen, akkor pedig lebetegedtünk, szóval egészen fura nyarunk volt. Innen is éreztem már, hogy itt az ideje egy kis immunrendszer-boostnak, fizikai erősödésnek is, mert ez az állóképesség, amivel rendelkezünk, kritikán aluli. Szerencsére jó személyi edzőnek nem voltunk híján, ugyanis én korábban jártam egy nőhöz, akivel nagyon jól tudtunk együtt dolgozni, így biztos voltam benne, hogy ez a páros edzéseknél is így lesz. Szerencsémre igazam lett, így a munka mindig szigorú tempóban, de kellemes hangulatban zajlik. Utána – ha közben nem is mindig – beszélgetni szoktunk picit a legrandomabb dolgokról, így jött szóba múltkor a napelem. A napelem árakról itt olvastam először, a futesrendszerek.hu oldalán.

Alapjáraton az a lényeg, hogy minél nagyobb teljesítményű egy napelemes rendszer (ez kW-ot jelent az esetükben), bizony elmondható, hogy annál drágább is lesz a kivitelezés és maguk az eszközök – a legtöbbet tehát úgy hozhatjuk ki a rendszerből, ha megismerjük a fogyasztásunkat, az igényeinket, és pontosan akkorára tervezzük meg, amekkora lefedi az igényeinket. Természetesen ez egyéni preferencia kérdése is, mert arra is van mód, hogy tulajdonképpen egy másodlagos, jóval kisebb, inkább kiegészítésre használt napelemes rendszert alakítsunk ki, viszont ilyen esetben értelemszerűen a megtermelt haszon mértéke is alacsonyabb marad. A lehető legjobb döntés az lehet, ha a napelemek által megtermelt energiával váltjuk ki az áramunkat és a fűtést is.

És hogyan függ össze ez a téma a fűtéssel is? Egy napelemes rendszerről elmondható, hogy kiválóan működik együtt például az infrafűtéssel vagy a padlófűtéssel, mint ahogyan a fűtőszőnyegekkel és -panelekkel is, de a hőszivattyú is egy kiváló választás lehet mellé – akármelyiket is választjuk végül, nem csak a későbbi hónapra leosztott ára miatt lesz jó döntés, hanem mivel igazán környezetbarát megoldásnak számít, így a Földünk is hálás lesz majd érte. A jövő ebben van, itt az ideje, hogy felfedezzük ezeket a korszerű energiatermelési és fűtési módokat! Mint ahogyan korábban is említettem, a napelem árakról itt, a futesrendszerek.hu oldalán tudsz tájékozódni, és akár a kivitelezőkkel is felvenni a kapcsolatot, ha valóban a felújításon, korszerűsítésen gondolkozol.