Köztudott rólam, hogy mennyire szeretek edzeni, sportolni, edzőterembe járni. De miért is? Hát azért, mert egy fárasztó munkanap után nagyon jó dolog ott kilazítani, kiadni a felgyülemlett feszültséget, miközben az egészségemért is teszek. Emellett persze a külsőmre is sokat adok, így ezért is fontos a tréning az életemben. De ezeket mind tudjátok már valószínűleg.

Amiről kevesebbet szoktam mesélni, az az, hogy milyen az edzőteremben a hangulat. Én azon furcsa emberek közé tartozom, akik szeretik az edzőtermi beszélgetéseket, legyen szó ismerősökről – akikkel időről időre összefutok – vagy teljesen ismeretlenekről.

Így esett meg a múltkor, hogy egy ismeretlen emberrel szóba elegyedtem, aki szóba hozta az Acélpartner nevű céget. Ő elsősorban acélszerkezetek gyártása miatt kereste meg őket, de miután kiderült, hogy a lángvágás is a munkakörükbe tartozik, ezt a szolgáltatást is igénybe vette.

De mi is ez az Acélpartner? Az Acélpartner Kft. egy Budapesten alakult magyar cég, akik a Gyömrői út 76-80 szám alatt találhatók, és akik elsősorban melegen hengerelt lemezek lángvágásával és plazmavágással foglalkoznak. Igény szerint emellett akár szemcseszórást is tudnak végezni az alkatrészeken és a lemeztáblákon. 2002 óta pedig ISO 9001-es szabvány szerint elismert minőségirányítási rendszert használnak, mely a minőség biztosítékát adja. Ezen felül a lemezkészletüket 2000 és 2500 tonna között tartják, így képesek rövid vállalási idővel is dolgozni, de kereskedéssel is foglalkoznak.

lángvágás

Mindezeket onnan is tudom, hogy az illető megmutatta az Acélpartner honlapját. Ezen megnéztük, mit kell tudni a cég lángvágási technikájáról. A lángvágott felületet megtisztítják kézi köszörűvel, a vágás pontossága pedig a szabványnak megfelelő berendezéseknek hála biztosítva van. Tiszta propángázzal dolgoznak ugyanis, mely a vastagabb lemezeknél is szép vágási felületet eredményez. A három gép rugalmasan dolgozik, akár rövid idő alatt is, tehát az egyedi megrendelések sem okoznak akadályt a cégnek.

De teljesen jogosan kérdezhetnétek meg: mik ezek a szuper gépek, amelyekkel az Acélpartner a lángvágást végzi? Három darab CNC vezérlésű, MESSE (Burny) gyártmányú lángvágó berendezésről van szó, két négyfejes gépről és egy hatfejes gépről, melyek mind különböző méretű asztalokkal rendelkeznek.

Így ha esetleg lángvágást terveztek, én mindenképp tudom ajánlani az Acélpartner szolgáltatását. Sőt, a lángvágás mellett rengeteg más mindenben is segítségünkre tud lenni a cég. Szénacélok, erősen ötvözött acélok vágására plazmavágás is elérhető. Ehhez olyan berendezéseket használnak, amelyek rotációs fejüknek hála alkalmasak merőleges, ferde vágásra, de akár írásra és jelölésre is. Ezen felül egyedülálló módon plazmavágással kivitelezett utólagos gyökölésre is is van lehetőség legfeljebb 40 mm gyökmélységig.

Az egyéb szolgáltatások (például felülettisztítás, élletörés) is fel vannak tüntetve a honlapon külön füleken, így minden fontosabb információ világosan le van írva a weboldalon.

Az Acélpartner tehát remek választás lehet, ha a lángvágásról vagy plazmavágásról van szó. A minőség és megbízhatóság mellett tehát a gyors munkavégzés és az egyedi igények kiszolgálása is mellettük szól.

Én ugyan nem terveztem még, hogy lángvágást veszek igénybe, de az egyik barátom tudom, hogy minden ilyenben otthon van, úgyhogy biztos fogom neki ajánlani az Acélpartner cégét, ha még nem hallott róla.

Így a kissé abszurd beszélgetésnek hasznát is láttam, hiszen megismerhettem egy nagyon jó céget, és ki tudja, mikor lesz erre a tudásra szükségem.

Na az ilyen történések miatt (is) szeretek edzőterembe járni!